Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΚΟΚΚΙΝΑ" ΔΑΝΕΙΑ

Πιο ισχυρό ρόλο στις τράπεζες αναφορικά με τον τρόπο διαγραφής και ρύθμισης των υπερήμερων επιχειρηματικών δανείων αλλά και πιο δελεαστικά κίνητρα για το «κούρεμα» προστίμων και προσαυξήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, δίνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «κόκκινα» δάνεια μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.
Το κείμενο που εστάλη από τον Ν. Δένδια στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ΤτΕ, τις τράπεζες, το υπουργείο Οικονομικών, την τρόικα για τις τελευταίες παρατηρήσεις, φέρνει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο νομοσχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η ταχεία και ταυτόχρονη αναδιάρθρωση «κόκκινων» δανείων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το συνολικό ποσό είναι της τάξης των 73 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 δισ. ευρώ είναι δάνεια με καθυστέρηση στην πληρωμή τους για πάνω από 90 μέρες και τα 33 δισ. ευρώ είναι χρέη που δεν έχουν εξοφληθεί προς την εφορία (21 δισ. ευρώ) και τα ασφαλιστικά ταμεία (12 δισ. ευρώ). Οι επιχειρήσεις που τα οφείλουν υπολογίζονται σε 176.000.......
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερησίας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113377397 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *