Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΨΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ Η' ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Ξεκινά από το βράδυ της Δευτέρας 27-10-2014 η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)για όσους δικαιούνται μείωση του φόρου κατά 50% ή πλήρη απαλλαγή. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών φθάνει το 1 εκατομμύριο. Πρόκειται για οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.
Ειδικότερα σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απαλλαγές ισχύουν ως εξής:
- Έκπτωση 50% χορηγείται εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον/την σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογενεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
- Για τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε παιδί και εφόσον συντρέχει το κριτήριο επιφάνειας της ακίνητης περιουσίας, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από το φόρο ακινήτων.
- Υπενθυμίζεται ότι για τις εκπτώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.
πηγή.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *