Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 72 ΕΩΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ

Πολλές δόσεις για τις οφειλές σε Εφορία και Ταμεία ανακοίνωσε ο Σαμαράς. Τα τρία βασικά στοιχεία της ρύθμισης. Κυνήγι για όσους «μπορούν» αλλά δεν πληρώνουν. Προχωρά και το σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια». Τέλος στην προσωποκράτηση. 
Την απόφαση της κυβέρνησης να προσφέρει περισσότερες δόσεις σε όσους χρωστούν σε Εφορία και Ταμεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε προωθείται ρύθμιση για 72 με 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δημόσιο και Εφορία. Παράλληλα, θα μειωθούν τα πρόστιμα οι προσαυξήσεις και τα επιτόκια.
Θα φροντίσουμε τρία στοιχεία είπε ο πρωθυπουργός:
• Οσοι έκαναν ρύθμιση θα έχουν καλύτερη μεταχείριση
• Οσοι μπουν στη ρύθμιση θα μπαίνουν με λιγότερες προϋποθέσεις
• Θα είμαστε ποιο αυστηροί για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.
«Επεξεργαζόμαστε τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Θα προχωρήσουμε σε σχέδιο που θα καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων», είπε ο πρωθυπουργός αλλά ξεκαθάρισε ότι «θα ξεχωρίσουμε τις περιπτώσεις των μεγάλων οφειλετών που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν».
Δεν προστατεύουμε τους τραπεζίτες αλλά το Δημόσιο και τις καταθέσεις, σημείωσε. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να βοηθήσει και αυτούς που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στις δύσκολες συνθήκες που προηγήθηκαν.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα μπει τέλος στην προσωποκράτηση για όσους χρωστούν στο Δημόσιο. 
Τέλος, σημείωσε ότι επανεξετάζεται συνολικά το θέμα του ΦΠΑ με στόχο να μειωθεί και σε άλλους κλάδους πέραν της εστίασης και επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν σταδιακά οι φορολογικοί συντελεστές τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα.

Η ρύθμιση

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες διαπραγματεύτηκε μια ρύθμιση η οποία πιθανότατα θα δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης οφειλών σε έως 100 δόσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 15.000 ευρώ, ενώ για όσους χρωστούν περισσότερα από 15.000 ευρώ, οι δόσεις θα περιορίζονται σε 72.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παράλληλα, προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων έως και 90%, αντιστρόφως ανάλογη του πλήθους των δόσεων. Στις 12 δόσεις η διαγραφή προσαυξήσεων είναι 90%, 85% στις 24 δόσεις, 80% στις 36, 75% στις 48, 70% στις 60 δόσεις, 65% στις 72 και 60% στις 100 δόσεις.
πηγή. Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *