Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δ12Β 1140186 ΕΞ 2014-ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΕ.Π..Ε.Υ

Με την Αριθ. Πρωτ. Δ12Β 1140186 ΕΞ 15.10.2014 της Γ.Γ.Δ.Ε του ΥΠΟΙΚ με θέμα  " Παροχή πληροφοριών από εταιρίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με βάση την ΠΟΛ. 1033/28.1.2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
 1. Σύμφωνα με την παρ. 1.1.γ του άρθρου 1 της ΠΟΛ. 1033/28.1.2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΦΕΚ 276 Β΄), τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και οι Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, στην Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Εφαρμογές), καταστάσεις σε ηλεκτρονικό αρχείο, με στοιχεία που αφορούν σε ποσά με υπόλοιπα αρχής και τέλους κάθε χρήσης της αξίας χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας μεγαλύτερης από 100.000 ευρώ.
 2. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι εάν μία επιχείρηση (ΑΕΠΕΥ) δε λαμβάνει και δεν κατέχει σε καμία χρονική στιγμή χρήματα ή τίτλους πελατών και δεν είναι χειριστής μερίδας πελατών στο Σ.Α.Τ., αλλά οι πελάτες της υπογράφουν απευθείας σύμβαση με τις συνεργαζόμενες με την εταιρία αυτή χρηματιστηριακές εταιρίες, δε θα υποβάλει στοιχεία γιατί αυτά τα στοιχεία θα υποβληθούν από τις εκάστοτε χρηματιστηριακές εταιρίες στις οποίες οι πελάτες της καταθέτουν τα χρήματα ή τους τίτλους τους. Διαφορετικά, θα υπήρχε περίπτωση διπλής αποστολής πληροφοριών.
                                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
                                                        ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *