Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ -ΤΑΜΕΙΑ

Ο μέγιστος αριθμός των δόσεων αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία και η επίπτωση της ελληνικής πρότασης στα δημοσιονομικά του κράτους οδηγεί τη συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας στις 100 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα ίδια στελέχη, η τρόικα δεν κάνει δεκτή την αρχική εισήγηση της ελληνικής πλευράς για 120 δόσεις στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, ενώ αναμένει την πλήρη ανάλυση των επιπτώσεων της εφαρμογής του μέτρου στα δημοσιονομικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεδομένου ότι η συνολική ρύθμιση θα προβλέπει, παράλληλα, «κούρεμα» έως και στο 90% των προσαυξήσεων και των προστίμων. Φέρεται ωστόσο να είναι σύμφωνη ώστε το πλαφόν αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο να οριστεί τελικά στις 100 δόσεις.
Πάντως, σημειώνεται ότι, ήδη η κυβέρνηση έχει δεχθεί ότι θα υπάρχει "επίβλεψη ορθής εφαρμογής" της ρύθμισης από την τρόικα.

πηγή. απε-μπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *