Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Γ.Γ.Δ.Ε - ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
  ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων συνιστά βασική προτεραιότητα της Πολιτείας στην προσπάθεια της για την αύξηση των Δημοσίων Εσόδων και την ορθή λειτουργία της αγοράς καυσίμων.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά το πέρας της προθεσμίας - στις 27/8/2014 - που είχε δοθεί στα πρατήρια, για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών – εκροών, στο σύνολο της Επικράτειας, οι αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ξεκινούν άμεσα ελέγχους για τη συμμόρφωση των υπόχρεων και την αποστολή στοιχείων στην Γ.Γ.Π.Σ., καθώς και την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων.

Επίσης το Υπουργείο Ανάπτυξης, με εγκύκλιο που εξέδωσε μία μέρα νωρίτερα της καταληκτικής ημερομηνίας, επισήμανε στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ανάπτυξης ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και τους ζήτησε να προχωρήσουν σε σχετικούς ελέγχους.

Εκτός από το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια, η Διυπουργική Επιτροπή που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, από τους Γενικούς Γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, παρακολουθεί και την εξέλιξη της εγκατάστασης και άλλων συστημάτων, όπως σύστημα εισροών – εκροών στις Φορολογικές και ελεύθερες Αποθήκες, GPS στα βυτιοφόρα, Βάση δεδομένων στην Γ.Γ.Π.Σ. κλπ.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και τα λοιπά συναρμόδια Υπουργεία επιδιώκουν με τις σχετικές δράσεις, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, λαμβάνοντας ωστόσο κάθε πρόνοια για την ομαλή λειτουργία της αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *