Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης οι επαφές των στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης ότι η τρόικα δεν άνοιξε τα χαρτιά της για θέματα όπως η αύξηση των δόσεων εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε στην πλήρη αξιολόγηση στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Αθήνα» δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο αμέσως μετά τα ραντεβού της Τετάρτης.
Την Τετάρτη διαφάνηκαν οι πρώτες ρωγμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα , μόλις η συζήτηση με τους δανειστές έφυγε από τα δημοσιονομικά και το πρωτογενές πλεόνασμα και πέρασε στα επιμέρους ευαίσθητα θέματα, όπως οι ομαδικές απολύσεις, ο συνδικαλιστικός νόμος, αλλά και οι πλειστηριασμοί.
Παρότι η όλη διαπραγμάτευση διατήρησε τον διερευνητικό της χαρακτήρα, με την τρόικα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ρόλο ακροατή και να αποφεύγει να ανοίγει τα χαρτιά της, πόσω μάλλον να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις, έγινε σαφές ότι οι δανειστές δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους σε επίμαχα και επώδυνα ζητήματα, όπως τα εργασιακά.
πηγή.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *