Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤO ΓΚΙΣΕ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

Ένα κολασμένο πεντάμηνο περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους έως το τέλος του έτους. Χωρίς ανάσα η εφορία απαιτεί κάθε μήνα να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρωθεί ένα βουνό φόρων συνολικού ύψους 7.928 δισ. ευρώ.
Τα βάσανα αρχίζουν από την Πέμπτη. Λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος για 2.493 εκατομμύρια φορολογούμενους και εάν δεν πληρωθεί αρχίζουν να τρέχουν τόκοι και απειλές κατασχέσεων.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η πρώτη δόση των εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος, απαιτεί  κοντά στο 1.25 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για όσους δεν έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.
Την Παρασκευή χτυπά η καμπάνα του ΕΝΦΙΑ. Με ενάμιση μήνα καθυστέρηση, η οποία στοίχισε την απώλεια μιας δόσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, ξεκίνησε  η εκκαθάριση του φόρου. Τα ραβασάκια θα αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά στο Taxisnet από την 1η Αυγούστου. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν ενημερωτικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ότι εκδόθηκε το εκκαθαριστικό του και θα πρέπει να το αναζητήσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Ε9 για να αρχίσουν να πληρώνουν σε πέντε δόσεις έως το τέλος του έτους, περίπου 2, 65 ευρώ.
πηγή. τα νέα-enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *