Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ 4.500 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μεγάλες ανατροπές για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, φέρνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, γνωστού και ως ΕΝΦΙΑ.
Οι ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ μπορούν να προκαλέσουν σημαντική φοροελάφρυνση καθώς διορθώνονται αδικίες που υπάρχουν στον υπολογισμό του σχετικού φόρου.
Η εισήγηση που έχει κάνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, προβλέπει νέο τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για 4.500 περιοχές της χώρας.
Πρόκειται για περιοχές που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικών τιμών το 2011 κι έχουν συμπληρωματικό φόρο (για ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ). Παράλληλα, φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν αναδρομικά το Ε9, ώστε να αποφύγουν χαράτσια.
Με τις αλλαγές αυτές ρυθμίζονται εκκρεμότητες που υπήρχαν στον υπολογισμό του φόρου και γίνεται εφικτή η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Ιουλίου. Κατά συνέπεια, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα ενημερωθούν, μέσω e-mail, για τις οφειλές τους τόσο για τον ΕΝΦΙΑ όσο και για το συμπληρωματικό φόρο που επιβάλλεται σε ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ. .............
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=113307344

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *