Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΟΡΟΙ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ € "ΚΡΑΧ " ΣΕ 23 ΤΑΜΕΙΑ

Στην κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων προχωρά η κυβέρνηση από τις αρχές του επόμενους έτους ενώ παράλληλα επιχειρεί μια καταγραφή της «τρελής» λίστας με έμμεσες επιβαρύνσεις των πολιτών οι οποίες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων θα τινάξει στον αέρα κυρίως τα επικουρικά ταμεία.
Ο κατάλογος που έχει δημιουργηθεί από μια πρώτη καταγραφή αναφέρει 199 φόρους υπέρ τρίτων, οι 93 εκ των οποίων σχετίζονται με τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 40 επιβαρύνουν την τουριστική αγορά και 25 καταβάλλονται υπέρ διαφόρων νομικών ενώσεων.
Όπως αναφέρει το Εθνος, το ξήλωμα της παράλογης πολλές φορές λίστας ξεκίνησε με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, συνεχίζεται με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για φόρους υπέρ τρίτων που αποτελούν έσοδα επικουρικών ασφαλιστικών ταμείων και θα κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο με την επικαιροποιημένη λίστα των φόρων που ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για να τη θέσουν υπόψη της τρόικας.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο της ημερήσιας.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=113314367

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *