Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Από την Ομιλία του κ.Γ. Στουρνάρα στην Βουλή για τον Προυπολογισμό που υπερψηφίστηκε  τα μεσάνυχτα   με 153 Ναι και 142 Οχι.
Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά με πολύ πιο δραστικό τρόπο στη δεύτερη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης, βασικές προτεραιότητες της οποίας είναι
1.    Η εφαρμογή ενός πλήρους ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου, στο οποίο θα αποτυπώνεται ολόκληρη η κινητή και ακίνητη περιουσία των πολιτών, ώστε να γίνεται άμεση και αξιόπιστη διασταύρωση των δηλωθέντων εισοδημάτων με την περιουσιακή τους κατάσταση. 
2.    Η πλήρης αξιοποίηση του συστήματος εισροών – εκροών που έχει ήδη εγκατασταθεί στα πρατήρια καυσίμων. Θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες, πριν ακόμη εγκατασταθεί το σύστημα, όταν μίλησα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, πολλοί συνάδελφοι είπα ότι θα πάρει ένα χρόνο. Σε μία εβδομάδα μέσα εγκαταστάθηκε. Η εφαρμογή του συστήματος μοριακής ιχνηθέτησης ναυτιλιακών καυσίμων και η εγκατάσταση των GPS στα βυτιοφόρα και πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμου.
3.    Ο ανασχεδιασμός του συστήματος επισήμανσης προϊόντων καπνού.
4.    Η βελτίωση των ποινικών διατάξεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προστατεύοντας ταυτόχρονα όσους βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής.
5.    Η προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων X-RAY στα Τελωνεία.
6.    Η αξιοποίηση διακρατικών συμφωνιών, πέραν των δυνατοτήτων αμοιβαίας συνδρομής, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις, και στόχο τον εντοπισμό εκείνων που φυγαδεύουν τον πλούτο τους στο εξωτερικό. 
7.    Η επιτάχυνση όλων των ελέγχων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σε ειδικές ομάδες στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *