Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ

Από το ηλεκτρονικό κόσκινο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα περνούν από το νέο έτος όλα τα εικονικά τιμολόγια, καθώς η υποχρέωση για μηνιαία υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων από το νέο έτος θα συνδυασθεί με σύνθετες διασταυρώσεις που θα αποκαλύπτουν άμεσα παραβάσεις και απάτες. 
Εκτός από τις συναλλαγές που αφορούν στα έσοδα των επιχειρήσεων και οι οποίες θα υποβάλλονται μηνιαίως, θα υποβάλλονται και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις με τις συναλλαγές των εξόδων ανά τρίμηνο ή μηνιαίως, ανάλογα με την κατηγορία βιβλίων που τηρεί η κάθε εταιρεία. 
Στο πλαίσιο αυτό τα έσοδα του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα υποβληθούν έως τις 15 Φεβρουάριου 2014. 
Η υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων των επιχειρήσεων θα γίνεται είτε μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα «ανοίξει» η ΓΓΔΕ στο Taxinet, είτε μέσω των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων, είτε μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση, είτε μέσω του μηχανισμού σήμανσης. 
Από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών θα έχει στη διάθεση του τα έσοδα και τα έξοδα των επιχειρήσεων, τότε ουσιαστικά θα έχει πλήρη εικόνα των βιβλίων τους

πηγή .κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *