Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΧΡΙ 30/10/2013 Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

Προθεσμία μέχρι και τις 30 του μήνα θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να καταθέσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις, ώστε να υπαχθούν στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου.
Το πλεονέκτημα που θα έχουν από την έγκαιρη υποβολή των προτάσεών τους θα είναι οι αιτήσεις να αξιολογηθούν από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι αιτήσεις υπαγωγής που θα υποβληθούν από 31 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου 2014 θα αξιολογηθούν από το Μάιο του 2014, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 8 του Ν. 3908/11, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει από την παράγραφο 5 του άρθρου 23 του Ν. 4146/13.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση υποβολής επενδυτικής πρότασης για ένταξη στον επενδυτικό νόμο μπορεί να έχει αποτέλεσμα και χαμηλότερα κίνητρα.
Τούτο διότι η τρόικα έχει ζητήσει να μειωθεί το ύψος των φορολογικών κινήτρων που παρέχονται μέσω του νόμου ώστε να μειωθούν ισόποσα και οι φορολογικές δαπάνες του κράτους.
Κατά συνέπεια σε κάποιο από τα φορολογικά νομοσχέδια της επόμενης περιόδου το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να προχωρήσει σε αναμόρφωση (μείωση προς τα κάτω) των φορολογικών κινήτρων που παρέχονται μέσα από τα επενδυτικά κίνητρα του νέου νόμου στο πλαίσιο της επιτάχυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Εκτός όμως από την εφάπαξ περικοπή, οι απαιτήσεις της τρόικας συνεχίζονται και αφορούν και μια αυτόματη ετήσια ρύθμιση των αναπτυξιακών κινήτρων της χώρας.
Θα πρέπει δηλαδή κάθε χρόνο το ποσό που θα διατίθεται για δημόσιες επενδύσεις να ρυθμίζεται ανάλογα με τις ανάγκες για μείωση του χρέους και του ελλείμματος.
Πηγή.ναυτεμπορική


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *