Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ Φ.Α.Π. ΤΩΝ Φ.Π

Mε την Α.Υ.Ο-Πολ.1108/15.5.2013 του ΥΠΟΙΚ ( που δημοσιεύθηκε στο 1238/22.5.2013 ΦΕΚ τεύχος Β')  με θέμα"Διαδικασίες λειτουργίας της διαδικτυακής εφαρμογής ενημέρωσης της εκκαθάρισης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) φυσικών προσώπων έτους 2010, εκτύπωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων – δηλώσεων και ημερομηνία ανάρτησης των σημειωμάτων αυτών" ορίζονται τα εξής.
Ειδικότερα,
Η δήλωση Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων συντίθεται ψηφιακά από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9). Ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της τελικής διαμόρφωσης του περιεχομένου της δήλωσης και των βεβαιωθέντων ποσών Φ.Α.Π. φυσικών προσώπων με την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος – δήλωσης ΦΑΠ του οικείου έτους. 2. Αν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, ο υπόχρεος λαμβάνει γνώση της περιουσιακής του
κατάστασης και της φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας του αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr, στον οποίο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά σημειώματα – δηλώσεις του οικείου έτους.
Δείτε ολόκληρη την Α.Υ.Ο-Πολ.1108/2013,
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pY0xmWUVTUXlQLWs/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *