Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Με την Δ.Λ. Αρ.Πρωτ.Δ15Α 1070111 ΕΞ 2013 /23.4.2013 του ΥΠΟΙΚ με θέμα "Αντιμετώπιση διάθεσης ηλεκτρομαγνητικών μέσων με ενσωματωμένο δικαίωμα λήψης παροχής υπηρεσιών" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
 Με την από 25/02/2013 αίτησή σας θέτετε ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση, από πλευράς διατάξεων Κ.Φ.Α.Σ. (ν.4093/2012, υποπαράγραφος Ε1, ΦΕΚ 222 Α ́/12.11.2012), των καρτών κινητής τηλεφωνίας. Η διάθεση των ηλεκτρομαγνητικών μέσων, στα οποία ενσωματώνεται δικαίωμα λήψης υπηρεσιών (χρόνος ομιλίας), συνιστά παροχή υπηρεσιών και ανεξάρτητα από τα φορολογικά παραστατικά τα οποία εκδίδονται για τις κάρτες τηλεφωνίας, εμφανίζονται στα τηρούμενα διπλογραφικά βιβλία, σύμφωνα με το 475ΑΠ/6.12.2007 έγγραφο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αγορές αποθεμάτων, αλλά δεν υφίσταται υποχρέωση τήρησης βιβλίου αποθήκης, καθότι για φορολογικές υποχρεώσεις συνιστά παροχή υπηρεσιών.
Κατά συνέπεια, από λογιστική άποψη, υπάρχει μεν υποχρέωση εμφάνισης ως αποθέματα
των αγορών των παραπάνω μέσων στα τηρούμενα διπλογραφικά βιβλία (Γ ́ κατηγορίας) και διενέργειας απογραφής τους, ενώ δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης του λογαριασμού 94 της ομάδας 9, καθώς δεν θεωρούνται αποθέματα αλλά παροχή υπηρεσιών.Αναφορικά με το ερώτημά σας σχετικά με τη διακίνηση καρτών σε άυλη μορφή (κωδικοί που διακινούνται ηλεκτρονικά), σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης δελτίου αποστολής σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΙΤΣΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *