Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ Δ.Α ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Με την Δ.Λ  Αρ. Πρωτ.: Δ15Β 1064543 ΕΞ 2013 τουΥΠΟΙΚ με θέμα "Έκδοση δελτίων αποστολής για την παραλαβή αγαθών προς επισκευή" διευκρινίζονται τα ακόλουθα.
Ειδικότερα,
Σε απάντηση των από 25.2.2013 και 27.3.2013 αιτήσεών σας, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματός, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Με τις διατάξεις της περίπτωσης δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Κ.Φ.Α.Σ. ορίζεται ότι, ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών επί ποσοτικής παραλαβής σε επαγγελματική του εγκατάσταση, χωρίς στοιχείο διακίνησης, εμπορεύσιμων ή πάγιων αγαθών από οποιονδήποτε τρίτο για αγορά, πώληση, απλή διαμεσολάβηση προς πώληση, αποθήκευση, φύλαξη, χρήση, καθώς και για επεξεργασία στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών ή αγρότης του ειδικού καθεστώτος. Όταν κατά την παραλαβή των αγαθών εκδίδεται άμεσα τιμολόγιο αγοράς δεν απαιτείται να εκδίδεται δελτίο αποστολής.
2. Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι, κατά την παραλαβή αγαθών προς επισκευή από οποιονδήποτε κλάδο υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, επισκευαστές ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, μηχανών και μηχανημάτων, ρολογιών, κοσμημάτων, οπτικών ειδών κ.λπ.) δεν απαιτείται η έκδοση δελτίου αποστολής για την παραλαβή των προς επισκευή αγαθών και γενικά σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που δεν αναφέρεται ρητά στις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του παρόντος, όπως στην παραλαβή αγαθών (π.χ. οχημάτων, ρούχων, χαλιών κ.λ.π.) για τον καθαρισμό αυτών.
Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Ε υ θ ύ μ ι ο ς Σ α ΐ τ η ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *