Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΠΑ Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΓΙ Α ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Με την Δ.Λ  Δ14Β 1010526 ΕΞ 21.1.2013 τουΥΠΟΙΚ με θέμα" Εφαρμογή διατάξεων Φ.Π.Α. σε αμοιβή εκπαιδευτή για διαδικτυακή εκπαίδευση"διευκρινίζονται τα ακόλουθα
Ειδικότερα,
Εφόσον, όπως διευκρινίστηκε τηλεφωνικά, παρέχετε υπηρεσία εκπαίδευσης στο ΚΕΚ η οποία βασίζεται σε ουσιαστική ανθρώπινη παρέμβαση από μέρους σας χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η αμοιβή η οποία λαμβάνετε για την υπηρεσία αυτή δεν υπάγεται σε Φ.Π.Α. Επιπλέον, δεν υπάγεται σε Φ.Π.Α. η αμοιβή σας για την σύνταξη σημειώσεων, προκειμένου να βοηθηθούν οι σπουδαστές στην παρακολούθηση αποκλειστικά της διδακτέας από εσάς ύλης, εφόσον τις σημειώσεις αυτές απλά τις αναπαράγει το ΚΕΚ του Πανεπιστημίου ………. και τις διανέμει στους σπουδαστές σε ψηφιακή μορφή, χωρίς την περαιτέρω εκμετάλλευσή τους.
 Αντιθέτως, στην περίπτωση που η αμοιβή σας καλύπτει τη συγγραφή εκπαιδευτικών και επιστημονικών συγγραμμάτων ή άλλου είδους βιβλίων για τις ανάγκες του ΚΕΚ, στο οποίο εκχωρείτε τα συγγραφικά σας δικαιώματα για περαιτέρω εκμετάλλευση, είστε υποκείμενος στο φόρο και πρέπει να εκδώσετε στο ΚΕΚ φορολογικό στοιχείο με Φ.Π.Α. 13%, καθόσον για τις υπηρεσίες αυτές αποκτάτε την ιδιότητα του συγγραφέα.
 Δείτε ολόκληρη την Δ.Λ Δ14Β 1010526 ΕΞ 21.1.2013.
https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pbFZPelc4dHo0a3M/edit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *