Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Ο.Υ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 31 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ-ΑΝΑΔΥΤΙΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Κατατέθηκαν σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής  κατά την Β΄ανάγνωση 31 Προσθήκες-Αναδιατυπώσεις στο σχέδιο νόμου" Ρυθμίσεις στη Φορολογία  Εισοδήματος, Ρυθμίσεις Θεμάτων Αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις." οι οποίες όμως δεν ενσωματώθηκαν στο αρχικό σχέδιο νόμου και θα δούμε ποιες θα
ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο  κατά την συζήτηση του στην ολομέλεια της Βουλής που αρχίζει την Πέμπτη  10/1/2013.
Ειδικότερα.
1)Για τις αποδείξεις προβλέπονται τα εξής:
*Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 42.000 ευρώ υποχρεούνται να καλύψουν το 25% του ετησίου εισοδήματος με αποδείξεις.
* Όσοι έχουν  εισοδήματα μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, θα προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ.
*  Όσοι δεν συγκεντρώσουν τις απαραίτητες αποδείξεις θα έχουν  ποινή με συντελεστή 22%  επί της διαφοράς (των αποδείξεων που συγκέντρωσαν και αυτών που απαιτούνται).
2) Αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδά τους το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν στα ταμεία, υποχρεωτικής ασφάλισης από 1/1/ 2013 και μετά.
3)Διεγράφη όλη η διάταξη που υπήρχε στην αρχική μορφή του νομοσχεδίου και η οποία αφορούσε στην αναβαλλόμενη φορολογία για τα πιστωτικά ιδρύματα τα οποία είχαν υποστεί ζημιές στο πλαίσιο του PSI .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *