Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΑΝ 165 ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ

Σάλο στο κλάδο των εφοριακών προκάλεσε η αιφνίδια απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη για αλλαγές περίπου 165 διευθυντών και υποδιευθυντών των Δ.Ο.Υ. και του ΣΔΟΕ.
Από το ΣΔΟΕ «ξηλώθηκαν» οι κ.κ. Λέκκας, Μαιτός και Τσόλκας οι οποίοι αντικαθίστανται από τους κ.κ. Κυριαζόπουλο, Κοτσαλά και Χαρίτονος.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι αλλαγές γίνονται λόγω μειωμένης αποδοτικότητας. Από την πλευρά τους στελέχη των εφοριακών κάνουν λόγο για «πογκρόμ» διώξεων με πολιτικά κριτήρια αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για παράνομη απόφαση, δεδομένου ότι δεν έχουν αξιολογηθεί οι προϊστάμενοι που μετακινούνται.
Οι καρατομήσεις των στελεχών των ΔΟΥ προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εισηγητής του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζεται:
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σε μετακινήσεις στελεχών, αντικατάσταση Προϊσταμένων Δ/νσεων και Υποδ/νσεων, καθώς και σε πλήρωση κενών θέσεων σε κρίσιμους τομείς του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι επιλογές των προσώπων όφειλαν να γίνουν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίζει κριτήρια και αξιολογεί τις επιδόσεις των στελεχών σε σχέση και με τους στόχους που τους έχουν τεθεί. Κάθε άλλη διαδικασία επιλογής συνιστά οπισθοδρόμηση σε πρακτικές και αντιλήψεις που είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών και ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είχε εγκαίρως επισημάνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζητήσεις που θα αφορούν επιλογές προσώπων και ότι επιθυμούσε οι τοποθετήσεις να γίνουν βάσει αξιολογήσεων. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.
πηγή  ημερήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *