Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΑΗΜΕΡΟ & ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Επιστροφή στην εξαήμερη εργασία και μικρότερες αποζημιώσεις ζητεί με σημείωμά της η τρόικα, αλλά η κυβέρνηση δεν θεωρεί «αναγκαίο σήμερα να ανοίξει τέτοια ζητήματα».
Στο σημείωμα, που επικαλείται σε χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ημερησία», η τρόικα θέτει στο τραπέζι της συζήτησης τον χρόνο της προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλου και το κόστος της απόλυσης. Επιπλέον, ζητεί να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και στην εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος). Ακόμη, ζητείται η κατάργηση του πενθημέρου, με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.
Το υπουργείο Εργασίας με «άτυπο ενημερωτικό σημείωμα» ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι έχουν τεθεί αιτήματα για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις από την τρόικα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία οποιαδήποτε συζήτηση επ' αυτών σε αυτή τη χρονική στιγμή.
πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *