Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟ 30% Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Στα πλαίσια της Νέας φορολογικής μεταρρύθμισις που σχεδιάζει το οικονομικό  επιτελείο του ΥΠΟΙΚ  προτίθεται να καθιερώσει ενιαίο συντελεστή φορολόγησης για όλους τις επιχειρήσεις αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι  Α.Ε  και  Ε.Π.Ε σήμερα φορολογούνται  σε επίπεδο Νομικού Προσώπου με 20%  στα κέρδη και παρακρατείται  και φόρος 25% στα διανεμόμενα μερίσματα με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης, με αποτέλεσμα η τελική  φορολογική τους επιβάρυνση  να  ανέρχεται στο 40%.
Σχεδιάζονται δύο σενάρια.
Στο 1ο σενάριο προβλέπεται μείωση του συντελεστή των κερδών στο 15% (από 20%)  και μείωση της παρακράτησης στα διανεμόμενα μερίσματα στο 15% (από 25%).
Στο 2ο σενάριο προβλέπεται η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών στο 30% (από 20%) και κατάργηση της παρακράτησης του 25%  του φόρου  στα διανεμόμενα μερίσματα.
Για τις Ο.Ε.& Ε.Ε προβλέπεται ο φορολογικός συντελεστής να αυξηθεί στο 30% (από 20%) με εξάντληση της φορολογικής επιβάρυνσης και να καταργηθεί η επιχειρηματική αμοιβή που προβλέπει την φορολόγηση του 50% των κερδών των εταίρων με την φορολογική κλίμακα. Για τις εταιρείες αυτές θα επέλθει πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση κατά 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *