Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡ/ΞΗ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΕΚΔΙ/ΤΑΙ ΤΟ Τ.Π.Υ ΤΩΝ Δ.Π.Ι

Με την Πολ.1239/24.11.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα «Χρόνος έκδοσης φορολογικών στοιχείων για την είσπραξη δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης» διευκρινίζονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
Οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης, για την είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων για λογαριασμό των μελών τους, μπορεί να εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσίας προς τους παραγωγούς ή τους εισαγωγείς ή τους εμπόρους των αντικειμένων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του παρόντος.Το τιμολόγιο αυτό εκδίδεται στο χρόνο της είσπραξης ή της πίστωσης της αμοιβής και ανεξάρτητα, αν η αμοιβή αυτή αφορά χρήση ή παραχώρηση χρήσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας προηγούμενων διαχειριστικών περιόδων από τη διαχειριστική περίοδο της είσπραξης, διότι τότε θεωρείται εκκαθαρισμένη η απαίτηση σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2121/1993 (ΦΕΚ 25 Α΄).
Δείτε ολόκληρη την Πολ.1239/2011.https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B4vNibKHd1ToZDY0NTE4MmMtNmUxMi00YTkwLThkYjgtNmYyNWZlYTBkMmFi&hl=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *