Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Μελετάται από  το ΥΠΟΙΚ  η ενσωμάτωση σε ένα όλων των φόρων επί των ακινήτων για να εισπράξει επιτέλους χρήματα επί των ακινήτων και να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα  το ΥΠΟΙΚ λόγω των γνωστών αδυναμιών του δεν έχει  καταφέρει  να εισπράξει το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (Ε.Τ.Α.Κ 2009) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.Σχεδιάζεται δηλαδή το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων  Δομημένων Επιφανειών(Ε Ε Τ Η Δ Ε ) να αντικαταστήσει όλους τους φόρους των ακινήτων.Προβλέπεται επίσης η αύξηση των Αντικειμενικών τιμών ώστε να προσεγγίσουν τις πραγματικές και η διαμόρφωση μιας ενιαίας τιμής των ακινήτων η  οποία θα εμφανίζεται στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η στο Ε9 κ.λ.π.
ΣΧΟΛΙΟ
Εάν υλοποιηθούν τα ανωτέρω θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη φορολογική Επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων σε μια εποχή που η αγορά ακινήτων έχει εντελώς παγώσει.

1 σχόλιο:

  1. Τα ιδια Παντελάκη μου, τα ιδια Παντελή μου. Αλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Την αχρηστία τους την μετατρέπουν σε φόρους. Και συ ρε "Βρούτο" Σαμαρά μαζί? Μας λένε ποσα χρήματα χάνουν απο την υποτιθέμενη φοροδιαφυγή. Δεν μας λένε τους χαμένους φόρους απο την υφεση που δημιουργήσανε. Δεν μας λένε την ζημιά στον τουρισμό που δημιουργήσανε. Δεν μας λένε πόσοι επενδυτές φύγανε και πόσοι δεν ερχονται. Και επι του θέματος , ανεβάζοντας τις αντικειμενικές ποινού συμφέρον θα ειναι? Μήπως των τραπεζών, λέω? Μήπως πάνε τα 2 αμερικανάκια μας να φτιάξουν αλλη μια φούσκα αλα Αμερική? Εδω πέφτουν οι αξίες και τα ενοίκια και αυτοί θα ανεβάσουν τις αντικειμενικές? Δεν πάμε καλά... Συνέλθετε για να συνλελθει και η αγορά. Σε λίγο θα μείνουμε ολοι ανεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *