Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ Κ.Β.Σ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κατάργηση του Κ.Β.Σ. Γίνονται κάποιες καλές βελτιώσεις  και οι υπόλοιπες  διατάξεις μεταφέρονται στην Φορολογία Εισοδήματος στο κεφάλαιο Τέταρτο  (άρθρα 119 έως 140)
                    ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Μετά την οριστικοποίηση των συζητήσεων συντάχθηκε σχέδιο διατάξεων με την κατάργηση του Κ.Β.Σ. και την εκλογίκευση των προστίμων, το οποίο τίθεται υπόψη των μελών.
 Στο σχέδιο διατάξεων περιλαμβάνονται όλα τα σημεία στα οποία υπήρξε σύγκλιση απόψεων.
 Συνοπτικά τα σημεία αυτά είναι τα ακόλουθα:
 1. Ως προς τις διατάξεις του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992)
 Οι αναγκαίες λειτουργικά και απαραίτητες διατάξεις για την υποστήριξη των βασικών φορολογιών (φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α.), αλλά και του συστήματος φορολογικών ελέγχων ενσωματώνονται, ως τέταρτο τμήμα, στις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος και καταργείται το Π.Δ. 186/1992 Κ.Β.Σ.).
 Οι διατάξεις αυτές λειτουργούν πλέον ως Κανόνες Απεικόνισης των Συναλλαγών (Κ.Α.Σ.) με κύρια κατεύθυνση τον περιορισμό των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους εφαρμογής τους και τον εξορθολογισμό τους, χωρίς να αναιρείται η λειτουργία αυτών ως ρυθμιστικού πλαισίου καταγραφής των οικονομικών δεδομένων των επιχειρήσεων και ως εργαλείου ελεγκτικών επαληθεύσεων.
Με βάση τα ανωτέρω οι βασικές μεταβολές συνοψίζονται στα εξής σημεία:
 1.1. Κατάργηση βιβλίων....................
Δείτε ολόκληρο το Συνοπτικό Σημείωμα της Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν.3888/2010, με όλες τις προτεινόμενες αλλαγές. https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoIdHD7-U3pMDc4NTg2NjMtMTM2YS00ZDZjLTgyMmItMjQ2MDU3MjhlNjg3&hl=en_US 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *