Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ-ΘΕΩΡ/ΣΕΙΣ ΚΛΠ ΤΗΣ ΔΟΥ ΜΕΓ. ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

Με την Α.Υ.Ο-Πολ.1207/4.10.2011 του ΥΠΟΙΚ με θέμα" Αρμοδιότητα για τις διαδικασίες Κ.Β.Σ.  ν.1809/1988 λόγω έναρξης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων, συγχώνευσης άλλων ή αναστολής λειτουργίας και μεταφοράς αρμοδιοτήτων." η οποία έχει δοθεί για δημοσιότητα, προβλέπονται μεταξύ άλλων από πληροφορίες που έχουμε  τα παρακάτω.
Υπενθυμίζουμε ότι η έναρξη λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων με την Δ6Α 1133675 ΕΞ 23.9.2011 του ΥΠΟΙΚ ορίσθηκε η 10.10.2011(ανάρτησή μας της 4.10.2011)
Ειδικότερα,
* Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων είναι αρμόδιος για την Θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων όλων των εγκαταστάσεων των μεγάλων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο νομό Αττικής και για την αποδοχή των γνωστοποιήσεων, καθώς και για την έκδοση αποφάσεων περί αποδοχής ή μη αιτημάτων- εγκρίσεων κ.λ.π.
*Ο Προϊστάμενος  της Δ.Ο.Υ (Προηγούμενος της μεταφοράς π.χ Λάρισας ) είναι αρμόδιος για την θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων των εγκαταστάσεων των μεγάλων επιχειρήσεων που βρίσκονται εκτός νομού Αττικής και αφορούν αυτές(π.χ. Λάρισας)
Ειδικά για τις περιπτώσεις που υπάρχει κώλυμα θεώρησης κ.λ.π αρμόδιος για την έκδοση της σχετικής απόφασης έγκρισης θεώρησης είναι ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων. Για την περίπτωση αυτή η σχετική αίτηση  μπορεί να υποβάλλεται στον Προηγούμενο Προϊστάμενο (π.χ Λάρισας) ο οποίος υποχρεούται να την διαβιβάσει αυτήν αυθημερόν με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων.
*Οι επιχειρήσεις που έχουν θεωρήσει φορολογικά στοιχεία στη αρμόδια για τη φορολογία τους Δ.Ο.Υ., πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της "Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων", στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται πλέον, μπορούν να συνεχίσουν να εκδίδουν τα εν λόγω φορολογικά στοιχεία, χωρίς να προβούν σε διόρθωση της αναγραφόμενης σε αυτά Δ.Ο.Υ., μέχρι εξαντλήσεώς τους.
Θεωρήσεις ή άλλες ενέργειες που σχετίζονται με την εφαρμογή των διατάξεων του Κ.Β.Σ. και του Ν. 1809/1988 που έγιναν από τις Δ.Ο.Υ., που ήταν αρμόδιες μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας, θεωρούνται έγκυρες.
Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλογικά και για τις άλλες  Δ.Ο.Υ που  αλλάζουν ονομασία (ΦΑΕ Αθηνών),συγχωνεύονται,ή μετασχηματίζονται,κ.λ.π.
Δείτε ολόκληρη την Α.Υ.Ο-Πολ.1207/2011.https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoIdHD7-U3pY2FlODYzYTYtYjI3YS00MWIyLWE5ZmYtYmFhZWRkZTc5OGRl&hl=en_US 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *