Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ (ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ)

Από αύριο Δευτέρα 3.10.2011  οι Τράπεζες θα διαθέτουν την κάρτα αποδείξεων(φοροκάρτα) δωρεάν στους φορολογούμενους οι οποίοι  θα την χρησιμοποιήσουν για να καταγράφουν τις αποδείξεις από τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών που πραγματοποιούν για να τις υποβάλλουν αυτόματα στην Γ.Γ.Π.Σ, αποφεύγοντας τον κόπο της συλλογής και καταμέτρησης των. Χαρακτηριστικά της φοροκάρτας.
*Η φοροκάρτα  έχει την μορφή της Πιστωτικής κάρτας , διαθέτει έναν μοναδικό 10ψήφιο αριθμό ο οποίος συνδέεται  πάντα  με τη Γ.Γ.Π.Σ με έναν Α.Φ.Μ και θα είναι Ανώνυμη.
* Είναι προαιρετική.
*Στην φοροκάρτα θα καταγράφονται ο χρόνος αγοράς ,ο Α.Φ.Μ της επιχείρησης-καταστήματος, και ο αριθμός της κάρτας και το  συνολικό ποσό  κάθε συναλλαγής .Δεν θα καταγράφεται το είδος της συναλλαγής.
*Κάθε φορολογούμενος μπορεί να έχει περισσότερες από μία κάρτες για να καλύπτει και τα προστατευόμενα μέλη του.
* Θα ενεργοποιείται με αποστολή sms στο 54053 ,γράφοντας τον Α.Φ.Μ , αφήνοντας ένα κενό και πληκτρολογώντας το 10ψήφιο αριθμό της κάρτας.Η ενεργοποίησή θα γίνεται μέσω Ιnternet  στη διεύθυνση :http//link.minfin.gr/karta.
Για την χρήση της φοροκάρτας διατυπώνονται και αντίθετες απόψεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι η ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων των φορολογουμένων στις βάσεις δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ  του ΥΠΟΙΚ  συνιστά ηλεκτρονικό φακέλωμα. Από την αξιοποίηση των στοιχείων μπορούν  να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα(καταναλωτική συμπεριφορά κ.λ.π ) και να χρησιμοποιηθούν θεμιτά ή αθέμιτα  από πολλές πηγές και για διαφόρους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *