Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ. Ε

25.5.2011.
Αναρτήθηκε σήμερα στο site του  ΥΠΟΙΚ  η παρακάτω Ανακοίνωση.
Με σημαντικά αυξημένους ρυθμούς προχωράει η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του οικονομικού έτους 2011 μέσω του συστήματος TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, χθες 24 Μαΐου στις 20:10, ο αριθμός των ηλεκτρονικών υποβολών του εντύπου Ε1 ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 117% σε σχέση με την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά το 2010 είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 1.126.073 έντυπα Ε1.
Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζει η ηλεκτρονική υποβολή των συνυποβαλλόμενων εντύπων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι ηλεκτρονικές υποβολές των εντύπων Ε2 και Ε3 για οριστικοποιημένες υποβολές του Ε1, έχουν φτάσει για το μεν Ε2 στις 493.955 υποβολές, παρουσιάζοντας αύξηση 272% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για το δε Ε3 οι υποβολές έχουν φτάσει τις 369.810 με αντίστοιχη αύξηση της τάξης του 433%.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων υπενθυμίζει ότι:
■Φέτος δεν ταχυδρομήθηκαν έντυπα δήλωσης Ε1 στους επαγγελματίες που υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή, καθώς και σε όσους υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010 . Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκ. ευρώ.
■Οι παλαιοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους, χωρίς να απαιτείται να λάβουν κλειδάριθμο, καθώς οι κωδικοί τους ισχύουν κανονικά μέχρι τις 31/12/2011.
■Για διευκόλυνση των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ (http://www.gsis.gr/faq/) δεκάδες ερωτήσεις που λαμβάνει συχνά το κέντρο τεχνικής υποστήριξης μαζί με τις απαντήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *