Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

AΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κωδικοπoίηση του κ. Γ. Θ. Κρεκούκια
τ. Δ/ντή Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργάτη της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων
«ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Γ. ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ Α.Ε.»

Κωδικοποίηση ισχυουσών διατάξεων
Με τις διατάξεις του Ν. 3296/14-12-2004 καθιερώθηκε μια πρωτοποριακή, θα λέγαμε, ρύθμιση για τα ελληνικά φορολογικά δεδομένα, που αφορά στην περαίωση των φορολογικών υποθέσεων, χωρίς έλεγχο. Ειδικότερα, με τον νόμο αυτό θεσπίστηκε ένας προαιρετικός, με ευθύνη των φορολογουμένων, αυτοέλεγχος των δηλώσεων φόρου εισοδήματος και Φ.Π.Α. Ο αυτοέλεγχος αυτός δεν είναι φυσικά αυθαίρετος, αλλά διέπεται από κανόνες καθώς και από όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο.Ακολούθως, με τις διατάξεις του άρθρου 79 του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3842/23-04-2010, τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό ο προαναφερθείς βασικός νόμος 3296/2004, δίνοντας έτσι την προοπτική ότι ο θεσπισθείς αυτός τρόπος αυτοελέγχου θα έχει μακροβιότητα και θα αποτελέσει ένα σύγχρονο και αξιόλογο συμπληρωματικό εργαλείο που θα συμβάλει αποτελεσματικά αφενός μεν στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής μας νομοθεσίας, αφετέρου δε στη βελτίωση της φορολογικής συνείδησης των ελλήνων πολιτών.
Για την ευκολότερη πρόσβαση στο νέο αυτό σύστημα αυτοελέγχου, όπως μετονομάστηκε, αλλά και για την καλλίτερη κατανόηση αυτού, θεωρήσαμε ότι θα ήταν χρήσιμη μια κωδικοποίηση των ισχυουσών διατάξεων αυτού σε ενιαίο και χρηστικό κείμενο, που εκτίθεται παρακάτω:
Δείτε και κατεβάσετε την Κωδικοποίηση.
http://www.scribd.com/doc/47242241/%CE%9A%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *