Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 28.12.2010 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Με τροπολογία που κατατέθηκε από την Υπουργό  Τίνα Μπιρμπίλη
που ενταχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορων και Δικτύων με θέμα " Σύσταση εθνικού συμβουλίου οδικής ασφάλειας και γενικής διεύθυνσης οδικής ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του τεχνικού ελέγχου
οχημάτων για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος, κύρωση σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΑΣΘ και άλλες διατάξεις " προβλέπονται τα παρακάτω.
Ειδικότερα,
-Παρατείνεται μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής( από 28.10.2010 ) με συστημένη επιστολή στην πολεοδομία, για τα δικαιολογητικά που αφορούν τους ημιυπαίθριους χώρους.
- Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης και αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων.
Προβλεπεται  η καταβολή του προστίμου εντός 30 μηνών για τα ακίνητα κατοικίας και 32 μηνών για τα ακίνητα άλλης χρήσης, από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010, ολόκληρο ή τμηματικά σε 10 και 8 ισόποσες δόσεις αντιστοίχως, εκ των οποίων η πρώτη εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του ιδίου νόμου.
Έκπτωση 10% θα παρέχεται στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης.
   Eπίσης προβλέπεται, ότι για τους χώρους που διατηρούνται, δεν οφείλεται αναδρομικά οποιοσδήποτε φόρος, ενώ για τους χώρους αυτούς δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της κειμένης ασφαλιστικής νομοθεσίας.
 Τέλος ως προς τον φόρο ακίνητης περιουσίας και για την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων, διευκρινίζεται ότι οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν πριν της τακτοποίησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *