Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Σήμερα φηφίστηκε στην Βουλή το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΟΙΚ
"Προστασία της Εθνικής Οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης"
Το  Νομοσχέδιο έγινε δεκτό καί στο σύνολο κατά πλειοψηφία.

1 σχόλιο:

  1. • Η αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. (άρθρο 12) αρχίζει από 15/3/2010, με εξαίρεση τα βιομηχανοποιημένα καπνικά προϊόντα για τα οποία η ισχύς του αρχίζει από 04/03/2010 σύμφωνα με το άρθρο 20 § 3 του Νομοσχεδίου.

    • Δεν συμπεριελήφθη το άρθρο 18 «Τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων» το οποίο θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο σύντομα.

    • Προστέθηκε νέα § 6 στο άρθρο 17 (είδη που υπάγονται στον νέο Φόρο Πολυτελείας από 04/03/2010), η οποία αναφέρει:

    «6. Τα είδη της παραγράφου 4 που περιλαμβάνονται ως πρώτες ύλες για την παραγωγή ετοίμων προϊόντων της ίδιας παραγράφου, απαλλάσσονται του φόρου πολυτελείας» (10% ή 20% ανάλογα).

    Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που τα είδη τους υπάγονται στον φόρο πολυτελείας πρέπει να επαληθεύσουν με τους εκτελωνιστές τους τις Δασμολογικές Κλάσεις του πίνακα του άρθρου 17 για να δουν ποια είδη υπάγονται στον φόρο πολυτελείας. Επίσης προβλέπεται να εκδοθεί απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα καθορίζει την διαδικασία και τον τρόπο επιβολής κ.λπ. Για τις επιχειρήσεις που τα είδη τους προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή για τα εγχωρίως παραγόμενα, ο φόρος αποδίδεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του επιτηδευματία από τον παραγωγό ή την επιχείρηση που πραγματοποιεί την ενδοκοινοτική απόκτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *