Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ Φ.Π ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Με την ΠΟΛ 1014/22-2-2010 του ΥΠΟΙΚ διευκρινίσθηκε.
Δεν προσμετρώνται για τήν επιβολή της εισφοράς τα παρακάτω εισοδήματα που αποκτούν κάτοικοι Ελλάδος(φυσικά πρόσωπα) που απαλλάσσονται από Διεθνείς Συμβάσεις.

α) μισθοί, ημερομίσθια και λοιπές αποδοχές που καταβάλλουν οι Κοινότητες στους υπαλλήλουςκαιτο λοιπό προσωπικό τους επί των οποίων επιβάλλεται φόρος υπέρ των Κοινοτήτων και δεν επιβαρύνονται με εθνικούς φόρους,.  
β) συντάξεις αναπηρίας, αρχαιότητας ή ζώντων, οι οποίες καταβάλλονται από τις Κοινότητες, αποζημιώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση οριστικής λήξεως των καθηκόντων . 
γ) αποδοχές που καταβάλλονται στα πρόσωπα που υπηρετούν στα Δικαστήρια των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
δ) αποδοχές και λοιπές απολαυές που καταβάλλει στα μέλη και το προσωπικό της η EUROPOL (όχι συντάξεις και ετήσιες πρόσοδοι που καταβάλλονται σε πρώην μέλη του προσωπικού της Ευροπόλ) οι οποίες υπόκεινται σε φόρο υπέρ της EUROPOL και απαλλάσσονται από τον φόρο της εθνικής νομοθεσίας.
ε) μισθοί, ημερομίσθια και λοιπές αποδοχές(όχι οι συντάξεις) που καταβάλλονται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.
στ) αποδοχές γενικά που καταβάλλονται από τις Κοινότητες στα μέλη των οργάνων της το προσωπικό της και στα πρόσωπα που υπάγονται στον πιο πάνω Κανονισμό.
ζ)αποδοχές και απολαυές που καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ) στους υπαλλήλους του.

Οσοι φορολογούμενοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον Προίστάμενο της ΔΟΥ τους, για τον επαναύπολογισμό της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *